I morgen!

For præcis 1 år, 4 måneder og 12 dage var jeg inde og se Eclipse for første gang i biografen. Jeg kom ud fra salen med en rigtig wow-følelse, men også følelsen af, at det ville tage en evighed før den næste film kom.

I morgen, mine damer og herrer, er den evighed gået. I morgen går turen til Lyngby hvor den står på Sunset, bland-selv-slik, og ikke mindst The Twilight Saga: Breaking Dawn! Næsten halvandet år er der gået. Ventetiden har været lang, men nu er den endelig ovre. Og jeg glæder mig!

I biografen: Footloose

Footloose er en film man får lyst til at danse til. Det er en film fuld af fest, dans og god musik, mens den samtidig tager fat i nogle af hverdagens problemer som forholdet mellem forældre og børn, og menneskers rettigheder til frihed.

Footloose handler om drengen Ren MacCormack, som flytter fra Boston til den lille by Bomont i Georgia, hvor det er forbudt for de unge at danse. Da Ren ikke kan holde sig fra musikken fører dette i første omgang en del problemer med sig, som senere fører til et mindre opgør mod byrådet om de unges rettigheder til at være netop det de er: Unge.

Jeg kunne virkelig godt lide Footloose. Jeg var især vild med de mange dansescener og det super fede soundtrack, som spillede gennem hele filmen. Kenny Wormald var rigtig god i rollen som Ren, som jeg især elskede for sin meget klassiske rock’n'roll-stil. Dansen var en blanding af rock’n'roll og country, hvilket gjorde filmen lidt anderledes end andre dansefilm man ser. Også Julianne Hough gjorde det godt i hovedrollen som Ariel.

Kan du lide sukkersøde film og fede dansemoves er dette lige en film for dig. Omgivelserne er meget country og idylliske, uden at det bliver for meget, og oprøret mod forbuddet af dans give filmen et handlingstwist, som helt sikkert klæder den. Og når først det klassiske nummer Footloose spiller, kræver det meget selvkontrol ikke at springe op af biografsædet og begynde at danse. Hvor ville jeg dog bare ønske, at vi havde mere af denne slags dans i vores hverdag, i stedet for kun på film.

Billede hentet her

 

Harry Potter

Jeg har et meget svært spørgsmål: Ødelægger det hele glæden ved at læse bøgerne, hvis jeg går ind og ser Harry Potter & The Deathly Hallows part 2?

Og så til den indrømmelse, der naturligvis må følge med sådan et spørgsmål: Jeg har aldrig fået læst bøgerne om Harry Potter! Hvilken skam, for hvor er de dog gode. Da jeg var lille fik jeg læst de første højt, og jeg har set nummer 1-4 samt første halvdel af 7eren. Men aldrig læst dem selv.

Nu vil jeg gøre noget ved det, og jeg er allerede langt henne i Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer. Jeg skal nok nå mange flere i løbet af de næste par uger, men jeg er stadig bekymret for, om filmen går i biografen når jeg er færdig. Så jeg har overvejet at snyde. Men jeg vil på den anden side heller ikke ødelægge en hel bog-serie ved at se hvad den ender med. Jeg har jo stadig mine egne teorier om, hvad den ender med.

Jeg må derfor også afskære mig lidt fra omverdenen (læs: Twitter) Dér kan man læse alt hvad der sker!

Hjælp!

Spændt, mere spændt, alt for spændt!

Så er den længe ventede Breaking Dawn Teaser Trailer endelig offentliggjort! Og nøøøøj, hvor er jeg bare spændt.

OBS! SPOILER! STOP MED AT LÆSE HVIS DU IKKE VIL VIDE HVAD DER SKER!

Jeg glæder mig super meget til at se hvordan hele brylluppet kommer til at forløbe – kjolen, festen, og ikke mindst Edwards lykkelige ansigt. Bare beskrivelsen af hans glæde får mig til til at græde når jeg læser den – hver gang. Jeg glæder mig også til at se bryllupsrejsen – Isle Esme er vist et helt særligt sted. Og så selvfølgelig Bellas graviditet. Jeg kan slet ikke forestille mig ultratynde Kristen Stewart som overgravid og meget meget syg. Og så er der jo altid spørgsmålet, om vi får Renesmee at se – og om Bellas transformation når at finde sted hvor vi ser den. Jeg har mit eget gæt på, hvor skellet mellem part 1 og part 2 kommer til at være, men det vil jeg nu holde for mig selv.

Kort sagt glæder jeg mig faktisk bare til hele filmen. Og til part 2. Hvis vi synes det er alt for spændende at skulle vente halvandet år mellem Eclipse og Breaking Dawn part 1, bliver det da helt ulideligt at skulle vente et helt år på Breaking Dawn Part 2.

OMG OMG OMG

DET FØRSTE LILLE SNEAK PEAK FRA BREAKING DAWN ER ENDELIG OFFENTLIGGJORT!!!

Nøøj hvor jeg glæder mig til at se den! Dette lille sneak peak gør det alt for svært at vente helt til d. 18. november for at se filmen. Og så endnu et år for at se part 2, som ikke kommer før november 2012. Heldigvis kan jeg (og resten af verdens Twilight fans) glæde mig til på søndag, hvor et klip/sneak peak/trailer bliver offentliggjort til årets MTV Movie Awards. Dette planlægger jeg selvfølgelig at se live for første gang, men ellers skal jeg nok få muligheden ved en af de mange genudsendelser, som de sikkert sender.

Glæder I jer ikke også til at se mere fra Breaking Dawn?

Real life vs. tv?

Her i ferien har jeg kørt mit eget lille Bring It On marathon, og har fået set alle fem film her i løbet af ugen der er gået. Og det fik mig til at stoppe op og tænke lidt over de forskellige miljøer. Før jeg kom her var det meget fremmedartet. Film 3 foregår på en skole fyldt med sorte elever, film 5 har en masse mexicanske karakterer, og det hele er jo bare rigtig “high school”. At bo i Texas handler utroligt meget om racer. Jeg kan slet ikke tælle hvor mange “are there many Blacks/Mexicans in Denmark?” -spørgsmål jeg har fået. Som jeg har måttet svare nej til, til dem alle. Herovre går de utrolig meget op i racer; noget som jeg helt ærligt ikke kunne være mere ligeglad med. Who cares hvilken farve hud man har? Men så, på den anden side, kan jeg da godt huske første gang jeg så Bring It On 3, hvor jeg tænkte, at jeg nok også ville være lidt skræmt hvis jeg gik på en skole så domineret af sorte (eller African Americans som det officielt hedder; i daglig tale er det Blacks). Det var vildt fremmed, og deres ghetto-sprog var noget meget ufamiliært for mig. Men nu, hvor jeg selv blev kastet ind i et miljø som dette, har jeg måttet omtænkte dette. Jeg er blevet fuldstændig vandt til at der er en masse forskellige mennesker på skolen, og jeg taler da også næsten “ghetto” (jeg forstår i hvert fald det meste, og kunne sikkert godt tale det hvis jeg ville, selvom det ikke ligefrem er noget en “White girl” gør.

Anyways, det jeg prøver at sige med dette lidt rodede tanke-indlæg er, at meget af det vi ser på film er rigtig nok. Nej, high school er ikke domineret af head cheerleaderen og stjernen fra fodboldholdet, men alle elementerne fra film bunder ud i noget sandt. Hvor ville de ellers få det fra? Miljøet, sproget, timerne, holdånden, football kampene, osv. Det hele er virkeligt nok. Selvom det virker meget anderledes for en dansker meget langt væk på den anden side af Atlanterhavet. Og jeg tror lidt det var det jeg ville se for mig selv, da jeg valgte at tage herover. Jeg var træt af at se alt det fremmedartede på tv, uden på nogen måde at vide om det hele var en gang løgn, eller om det var som taget ud af en high school. Og det er jo for det meste derfor vi rejser ud for at se verden – nysgerrigheden driver os væk, hiver i os, indtil vi har set det hele.

Golden Globes

Yayy. I dag sender de Golden Globes, og for første gang er jeg ikke placeret på den anden side af jorden, a.k.a. jeg kan se det live!

Det går super godt for Danmark. Hævnen har lige vundet en Golden Globe for bedste udenlandske film og ROBERT PATTINSON PRÆSENTEREDE DEN!!! Haha, ikke noget særligt, men det er da lidt sjovt.

Dagens bedrifter…

Tja, jeg har egentlig ikke lavet det helt store i dag. Men så alligevel, når jeg kigger tilbage på dagen, er der alligevel sket en hel masse. Jeg vågnede kl. halv 12. Vi har efterhånden fået byttet om på nat og dag, så jeg er begyndt at sætte væggeuret til om morgenen, nu da der kun er en enkelt uge tilbage af skolen. Jeg er gået i gang med Twilight igen-igen-igen. Jaja, jeg ved godt at jeg skulle læse nogle mere varierede bøger, men jeg vil hellere gemme mine små pocketbooks til at tage med i skole til når vi ikke har noget at lave. Og så er det altså Twilight, som er den af mine bøger, som det er længst tid siden jeg har læst. Det er jo også begrænset hvor mange bøger jeg kan slæbe med hjem sammen med alt det andet skrammel jeg har fået samlet sammen i løbet af året.

Derudover har jeg også fået set The Notebook, som jeg købte på tilbud i går. Og nøøj hvor er det bare en god film. Jeg sad med tårer i øjnene det meste af tiden, selvom jeg normalt aldrig græder til film! Jeg vil stadig sige, at bogen er bedre, men de har gjort et rigtig godt stykke arbejde med den her film.

Jeg er næsten færdig med at lægge mine julegaver på plads, og jeg har fået hængt mit kæmpe store Dannebrogsflag op på væggen, hvor det pynter rigtig meget. Man føler sig jo lige pludselig så dansk :) Nårh, ja, og så har jeg da hørt tonsvis af musik i dag: Paramore, Eclipse soundtrack og Mika. Jeg havde helt glemt hvor god hans musik er.

Filmaften

Fiiiilm! Jeg elsker at se film! Dagens film stod på Legally Blonde, Post Grad og New York Minute. Ja, ja, tænker du så, rigtig tøsefilm med blondiner og Mary Kate og Ashley Olsen. Ja, svarer jeg så, det er det jo, men dem kan man jo også lære noget af.

Jeg kan ikke lade være med at beundre Elle Woods i Legally Blonde for hendes gå-på-mod. Hun beslutter sig for at komme ind på Harvard og læse til advokat. Og selvom ingen rigtig tror på at hun kan gøre det, gør hun det. Og bliver en succesfuld advokat! Tænk hvis alle andre gjorde som hende; satte sig noget i hovedet, og så fulgte deres mål. Hun fik næsten mig til at ville læse jura!

Hovedrollen i Post Grad (hvad er det hun hedder?) irriterede mig lige fra starten. Hun svigtede sin bedste ven, som tydeligvis var helt forelsket i hende (og helt perfekt for hende), til fordel for en meget ældre brasillianer, som ikke engang så særlig godt ud! Men det viser os da, at vi ikke altid kan se hvad vi har, før vi mister det, hvilket jeg tydeligt ser i hverdagen. Jeg vidste ikke hvor godt jeg har det i lille Danmark, før jeg rejste væk.

Og New York Minute lærer os, at vi skal passe på hinanden. Og så lidt det der med, at man ikke ved hvad man har, før man virkelig har brug for det. De to søstre har altid skændtes, men da det virkelig gælder er de der for hinanden. Årh.

Og så lige et lille sidespring: Jeg havde helt glemt hvor gode Blondie er! Awesome!

Ingen eksamener

Kun 1 dag tilbage før juleferien er over os :) Disse to sidste dage er semestereksamensdage. MEN JEG SKAL IKKE TAGE NOGEN! Hvis man ikke har for meget fravær og man mindst har et B behøver man nemlig ikke at tage dem. Men så var der jo lige de der tyve minutters advisory som vi skulle komme til lige meget hvad… Så jeg måtte pænt stå tidligt op og gå i skole som sædvanligt. Men jeg havde da fri igen allerede kl. 8.30. Vi tog hjem til Vivian, for vi havde ikke noget lift hjem, men så fik vi da også hygget os hele dagen. Her til aften vil jeg så nyde at ferien næsten er her og at jeg ikke har nogen lektier, og derfor smutte tidligt i seng :) Men først skal jeg lige have set lidt mere af Eclispe med kommentarer med Kristen Stewart og Robert Pattinson (fik jeg fortalt at jeg fik dvd’en i sidste uge?) De kommentarer er nemlig ret sjove, og der bliver talt om en hel masse andet end Eclipse (bl.a. burgere…) så det er vist alt hvad jeg skal lave i aften.