1 down, 3 to go

Så gik den første uge af læseferien, og i dag fik jeg klaret årets første årsprøve: Skriftlig engelsk. En heftig en af slagsen på 5 timer (man er vel A-niveau’er). Heldigvis er engelsk ikke mit værste fag, så det var ikke særlig slemt.

Meen, man blev da lidt misundelig, da først c-niveau- matematik-gruppen fik lov til at gå kl. 12, og derefter b-niveau-matematik-gruppen kl. 13, mens vi andre først måtte forlade kantinen kl. 14.

Nu mangler jeg bare årsprøver i mundtlig AT og skriftlig dansk (juhu for flere 5-timers prøver) og en enkelt eksamen i NG. Jeg er i øvrigt ved at komme mig over min store “sorg” over NG eksamen; der har alligevel siddet lidt fast fra timerne, selvom jeg ikke troede det var muligt. Og så var jeg jo så sindssygt heldig at komme op i drama sidste år, så chancen for tysk blev noget mindre end ellers. Lidt heldig har man da lov til at være!

Let’s try again

2.g er næsten ovre. I dag var sidste skoledag, og om præcis en måned kan jeg tage hul på en lang og velfortjent sommerferie. Det føltes som var det i går, at vi krammede goddag på en solfuld augustmorgen efter en lang sommerferie; glade for at se hinanden igen. Ja, 2.g er gået hurtigt. Alt for hurtigt. Vi går og glæder os til sommerferien i flere måneder, men alligevel var jeg lidt vemodig i dag, da jeg cyklede hjem fra skole for sidste gang (nej, jeg skal også til både årsprøver og eksamen, og der er et helt år næste år, men det føles alligevel sådan).

Men denne følelse af afslutning har jeg besluttet, at det er tid til at åbne for bloggen igen. Jeg tager hul på læseferien på mandag, og det bliver dejligt med et fristed, når det hele går lidt for meget op i eksamenslæsning. Jeg har ikke nogen speciel plan i hovedet. Ved ikke om der kommer mange eller få indlæg. Ved ikke, hvor længe det kommer til at holde. Men med et meget travlt år i vente, før jeg endelig kan sætte huen på hovedet næste sommer, glæder jeg mig til igen at have et sted og dele mine glæder, frustrationer, tanker og meninger om hverdagen og verden omkring os. Lad os se hvordan det går!

Åh, de søde ord

“Vi har skrevet ud til jeres lærere og bedt dem om at være forstående, hvis I har brug for at få afleveringer og andet udsat på grund af musical.”

Sådan lød de dejlige ord fra min dramalærer i går til musical prøve. Tænk at man med god samvittighed kan få afleveringer udsat, hvis de hober sig op og man ingen fritid har. Selvfølgelig har vi fået besked om ikke at misbruge det, og tingene skal jo også laves på et tidspunkt, men det er nu dejligt at have muligheden!

 

Når idræt også kan være sjovt

For en måneds tid siden begyndte vi på nogle opvarmningsprogrammer til idræt. Næste uge er så ugen, hvor vi skal fremlægge dem. Dette betød, at vi blev nødt til at blive i dag efter skole, for at prøve at få smeddet en rapport sammen. Og nøj hvor var det sjovt. 5 mennesker kan godt nok nå at få grinet meget på to timer, men samtidig fik vi også lavet rigtig meget. Så godt som færdige, er vi nu. Og kreativiteten blev endda rigtig brugt; drengene sad nok så flittigt og tegnede tændstikmænd som viser ALLE øvelserne –  og så endda 4-5 tændstikmænd pr. øvelse! Tal lige om gennemført.

Er det tid til lidt forandring?

På en hurtig rundtur rundt i klasserne på gymnasiet, vil jeg tro, at ca. 9 ud af 10 ikke har tid til at lave alle deres lektier. Bevares, de fleste kunne sagtens få tiden, men hvis man også skal have et socialt liv, dyrke sport, spille musik og klare sig igennem diverse afleveringer (og i øvrigt de fornødne ting som spise og sove) er dagen altså ved at være gået, inden man får tid til lektierne.

Det var så her jeg tænkte, at der muligvis er et eller andet galt med den måde, det hele er skruet sammen på. Hvis vi får så mange lektier for, at vi ikke har tid til at lave dem, hvad er så pointen med at give dem for? For at nå hele pensum igennem, ville den kloge lærer muligvis svare. Men er der så ikke noget galt med pensum? Hvis vi alligevel ikke har tid til at lære hele pensum, skulle man så ikke lave det lidt mindre? Jo, vi ville ikke lære lige så meget, men måske ville vi lære det, vi kan, meget bedre. Og måske, bare måske, ville vi slet ikke have behov for at kunne de ekstra unødvendige ting, som lærere prøver at banke ind i hovederne af os (*host* trekanter *host*)

Man kan vel ikke gøre for at man har charme?

Nej, og jeg kan ikke gøre for, at jeg konstant plaprer løs omkring årets musical, Sommer i Tyrol, til alle der gider at lytte. Vi startede allerede prøverne først i september, men nu, med under en måned til premieren, er der ved at være fut i fejemøget. Vi øver og øver, og jeg kan love jeg for, at det bliver godt. Hele weekenden blev således brugt nede på skolen i godt selskab med godt 30 unge, som alle elsker teater, musik, sang og dans. Jep, rent kaos og skøre mennesker, som kan finde på lige pludselig at bryde ud i dans, bare fordi vi kan (:

Det har i hvert fald været super sjovt, og det hele begynder rigtig at tage form. Når man først får koblet skuespil, band, sang, kostumer og rekvisitter sammen, og får spillet det hele mere eller mindre ud i én køre, kan man rigtig se, hvor godt det bliver.

Og selvom Sommer i Tyrol måske ikke lyder som verdens mest underholdende stykke (hvis man ikke er til gamle film), så er det en meget moderne version, dog stadig sat i 1930′erne. Vi har bare peppet den lidt op, så den rent handlingsmæssigt er på gymnasieniveau (og dertil også vores ekstreme (og somme tider barnagtige) humor)

Jeg glæder mig i hvert fald rigtig meget til at byde alle velkommen til Sommersol i den Hvide Hest

Der er noget i luften

Som minder mig lidt om jul!

I dag har jeg fået årets første klementin! Og I kan tro den smagte godt. Duften af jul kom sådan væltende. Denne duft blev så forøget godt og grundigt, da jeg kom hjem fra arbejde til Mortens-and, kartofler og brun sovs :D Ihh, hvor jeg glæder mig.

Der skal dog lige overståes en noooget travl, men rigtig sjov måneds tid, før jeg rigtig kan få tid til at jule: MUSICAL :D Vi starter ud med øveweekend denne weekend. Dette bliver gentaget igen om fjorten dage, inden den travle forestillingsuge går i gang. Og jeg glæder mig som et lille barn! Gennem hele efteråret har jeg glædet mig til tirsdagene, når jeg skulle op på skolen for at øve skuespil, sang, fællesscener osv. Det har været et dejligt lyspunkt i en noget travl hverdag, og jeg glæder mig super meget til at se resultatet.

Derudover venter der også noget lidt mindre behageligt, inden det for alvor kan blive jul: NV og AP eksamener :( De bliver dog ikke regnet med i gennemsnittet, så det gør ikke helt så meget. Jeg vil dog helst ikke “plette” mit eksamensbevis med dem, så der skal knokles igennem som altid.

Ihh, hvor bliver november og december altså gode.

Efter en lang uge…

Ihh, hvor har det været rart med en hjemmedag i dag. Denne uge har været ualmindelig hård (og heldigvis rigtig sjov), men jeg tror altså ikke jeg ville kunne klare det i det lange løb.

Mandag og tirsdag lagde jeg hårdt ud med at tage på introtur til Melby-lejren. Vi skulle lave alle mulige teambuilding-øvelser, og vi blev rystet godt sammen. Desværre var klassen delt i to hold, så man fik ikke snakket så meget med de andre. Men vi var ude og bade, og det var sjovt! Vi var hjemme ca. 10.30 tirsdag formiddag, og resten af dagen havde vi fri.

Onsdag var sådan set helt normal, men jeg var totalt smadret efter introturen. Torsdag var meeeeget lang: Timer til halv fire, og så direkte på arbejde i tre timer. Godt jeg ikke skal det hver torsdag, for det holder jeg altså ikke til.

Fredag var sidste dag i introforløbet, og det blev rundet af med et brag af en fest. Min første gymnasiefest! Den var kun for 1.G’ere og det var super duper hyggeligt. Vi havde først sådan noget spisning i klassen med forældre, og så fest bagefter til langt ud på natten (okay, det sluttede halv et, men vi havde jo været i skole om dagen, så jeg var træt). Lørdag skulle man tro jeg kunne sove længe, men næh nej, der skulle jeg sørme op på arbejde. Og jeg tror hele byen var på biblioteket, for hold op hvor var der mange mennesker.

Og så er vi sådan set tilbage til i dag. Jeg har skrevet engelsk stil (fristil med titlen Who am I?) hvilket ikke var den helt store udfordring, men ellers er der ikke sket så meget. I morgen begynder livets alvor og en helt almindelig skoleuge, og det bliver egentlig meget rart (bortset fra alle lektierne.. Og de lange dage… Gymnasiet er fedt!)

Jeg overlevede!!

Pff, som om jeg ikke havde regnet med det haha

Ja, så er ugen omme; min første gymnasieuge. Og den var slet ikke så tosset endda. Det føles allerede som om jeg har gået der i meget lang tid.. Her i dag, på vej hjem fra arbejde, gik det for alvor op for mig, at jeg nu er 1.G’er. Ida, sagde jeg til min selv, du går i 1.G nu! I GYMNASIET!!! Før det tror jeg slet ikke jeg havde fattet det endnu. Og nu… Kan jeg sådan set heller ikke rigtig fatte det.

De første lektier meldte sig allerede torsdag, og weekenden her kommer også til at tage nogle lektietimer. Almen sprogforståelse (herefter AP) kræver læsning, ligeså gør engelsk, og min tysklærer finder hele tiden på mere at give os for. Således kom jeg ud fra en dobbelttime i tysk med både en tekst der skal læses, grammatikopgaver der skal løses og årets første skriftlige opgave. 1 elevtime er sat af til den (jeg bruger sikkert mere, perfektionistisk som jeg er). Her i starten af året vil jeg være rigtig stræber-agtig og nå alle mine lektier i weekenden, så jeg ikke skal knokle i hverdagene. Om det holder ved jeg ikke. Vi får se.