Åh, de søde ord

“Vi har skrevet ud til jeres lærere og bedt dem om at være forstående, hvis I har brug for at få afleveringer og andet udsat på grund af musical.”

Sådan lød de dejlige ord fra min dramalærer i går til musical prøve. Tænk at man med god samvittighed kan få afleveringer udsat, hvis de hober sig op og man ingen fritid har. Selvfølgelig har vi fået besked om ikke at misbruge det, og tingene skal jo også laves på et tidspunkt, men det er nu dejligt at have muligheden!

 

Når idræt også kan være sjovt

For en måneds tid siden begyndte vi på nogle opvarmningsprogrammer til idræt. Næste uge er så ugen, hvor vi skal fremlægge dem. Dette betød, at vi blev nødt til at blive i dag efter skole, for at prøve at få smeddet en rapport sammen. Og nøj hvor var det sjovt. 5 mennesker kan godt nok nå at få grinet meget på to timer, men samtidig fik vi også lavet rigtig meget. Så godt som færdige, er vi nu. Og kreativiteten blev endda rigtig brugt; drengene sad nok så flittigt og tegnede tændstikmænd som viser ALLE øvelserne –  og så endda 4-5 tændstikmænd pr. øvelse! Tal lige om gennemført.

Der er noget i luften

Som minder mig lidt om jul!

I dag har jeg fået årets første klementin! Og I kan tro den smagte godt. Duften af jul kom sådan væltende. Denne duft blev så forøget godt og grundigt, da jeg kom hjem fra arbejde til Mortens-and, kartofler og brun sovs :D Ihh, hvor jeg glæder mig.

Der skal dog lige overståes en noooget travl, men rigtig sjov måneds tid, før jeg rigtig kan få tid til at jule: MUSICAL :D Vi starter ud med øveweekend denne weekend. Dette bliver gentaget igen om fjorten dage, inden den travle forestillingsuge går i gang. Og jeg glæder mig som et lille barn! Gennem hele efteråret har jeg glædet mig til tirsdagene, når jeg skulle op på skolen for at øve skuespil, sang, fællesscener osv. Det har været et dejligt lyspunkt i en noget travl hverdag, og jeg glæder mig super meget til at se resultatet.

Derudover venter der også noget lidt mindre behageligt, inden det for alvor kan blive jul: NV og AP eksamener :( De bliver dog ikke regnet med i gennemsnittet, så det gør ikke helt så meget. Jeg vil dog helst ikke “plette” mit eksamensbevis med dem, så der skal knokles igennem som altid.

Ihh, hvor bliver november og december altså gode.

Er tv noget værd mere?

Her den anden dag faldt snakken på hvorvidt man kunne se tv2 efter jul. Som bekendt bliver det jo en betalingskanal, hvilket jeg er ret skuffet over. Men så var det, at jeg fik tænkt lidt over mit tv-forbrug.

Hvis jeg kigger på en helt almindelig uge, ser jeg egentlig ikke særlig meget fjernsyn. Mest fordi jeg ikke har så forfærdelig meget tid, men også fordi der stort set aldrig er noget i tv, der er værd at kigge på. Jeg ville til hver en tid sige, at jeg ser mest tv2, men hvor meget ser jeg egentlig? Beverly Hills og Friends hver eftermiddag? Dem kunne jeg sådan set bare se på dvd. Vild Med Dans fredag aften? Jeg er stort set aldrig hjemme alligevel. En film lørdag aften? For det meste gider jeg ikke at se dem.

Jeg synes efterhånden, at tv er blevet så ringe, at jeg ikke gider at spilde min tid på det. Der var engang, hvor DR1 sendte gamle, danske film lørdag aften, hvilke var hyggelige at kigge på. Men nu: Barnaby! Hvem (undskyld mig) gider at se det? Der kommer ikke engang noget godt mellem 20 og 21 på hverdagsaftener mere. Det hele er blevet lavet om til åndssvage talentshows, som bliver genudsendt 117 gange. 

Jeg ved godt, at tv skal spare ligesom alle andre, men kunne de måske ikke spare på andre måder? Ved at sænke kvaliteten så meget, at man ikke gider at se på det mere, lyder ikke som en god spareplan i mine ører. Og da slet ikke, når tv2 skal være betalingskanal. Jeg tror egentlig, at ret mange ville vælge den fra, fordi der ikke er noget at se på.

Har vi så overhovedet brug for tv-kanaler? Vi kan læse nyheder online, se film på dvd eller leje dem på nettet, google alt det vi vil vide. Svaret ligger i luften, at det har vi ikke, men alligevel fristes vi til at skrige JA med høj ryst. Tv samler familien. Det er her vi mødes om aftenen efter en lang dag. Her vi kobler af og samler så tilpas mange gab sammen, at vi kan tillade os at gå i seng. Og ikke mindst her vi ser en masse nyttige ting, som vi ikke vidste vi havde brug for at vide. Men kunne vi ikke lige så godt lave noget andet?

Produktivitet

Ugens første rigtige feriedag blev brugt rimelig produktivt. Jeg fik både ryddet op, støvet af og støvsuget, og selvom jeg ikke nåede at få ryddet ud i nogle gamle ting er jeg egentlig godt tilfreds. Og så blev der oven i købet tid til lidt læsning indimellem.

Eftermiddagen blev brugt med min mor, hvor vi først var i Ikea og kigge efter et par nye ting til mit værelse. Jeg er på jagt efter en ny seng og jeg tror så småt jeg ved hvad det skal være for en. Vi smuttede også en tur forbi Lyngby, hvor den stod på en tur i Danmarks vist nok største Matas (?), samt lidt spisning på en hyggelig restaurant. I Matas fik jeg købt noget Garnier hudpleje og en Sally Hansen neglebånds-olie, som jeg glæder mig meget til at prøve. Aftenen blev sluttet af på sofaen med Valentines Day; den perfekte afslutning på en tøsedag.

Efter en lang uge…

Ihh, hvor har det været rart med en hjemmedag i dag. Denne uge har været ualmindelig hård (og heldigvis rigtig sjov), men jeg tror altså ikke jeg ville kunne klare det i det lange løb.

Mandag og tirsdag lagde jeg hårdt ud med at tage på introtur til Melby-lejren. Vi skulle lave alle mulige teambuilding-øvelser, og vi blev rystet godt sammen. Desværre var klassen delt i to hold, så man fik ikke snakket så meget med de andre. Men vi var ude og bade, og det var sjovt! Vi var hjemme ca. 10.30 tirsdag formiddag, og resten af dagen havde vi fri.

Onsdag var sådan set helt normal, men jeg var totalt smadret efter introturen. Torsdag var meeeeget lang: Timer til halv fire, og så direkte på arbejde i tre timer. Godt jeg ikke skal det hver torsdag, for det holder jeg altså ikke til.

Fredag var sidste dag i introforløbet, og det blev rundet af med et brag af en fest. Min første gymnasiefest! Den var kun for 1.G’ere og det var super duper hyggeligt. Vi havde først sådan noget spisning i klassen med forældre, og så fest bagefter til langt ud på natten (okay, det sluttede halv et, men vi havde jo været i skole om dagen, så jeg var træt). Lørdag skulle man tro jeg kunne sove længe, men næh nej, der skulle jeg sørme op på arbejde. Og jeg tror hele byen var på biblioteket, for hold op hvor var der mange mennesker.

Og så er vi sådan set tilbage til i dag. Jeg har skrevet engelsk stil (fristil med titlen Who am I?) hvilket ikke var den helt store udfordring, men ellers er der ikke sket så meget. I morgen begynder livets alvor og en helt almindelig skoleuge, og det bliver egentlig meget rart (bortset fra alle lektierne.. Og de lange dage… Gymnasiet er fedt!)

Duften af sommer

Hvem skulle have troet, at sommeren ville komme tilbage? Ikke mig, i hvert fald. At vågne op til en dejlig sommerdag er da skønt. At spise morgenmad uden for, trække i shorts og dufte til den dejlige lugt af nyslået græs er da herligt. Egentlig var det allerede i luften i går aftes, da jeg kørte hjem fra en (i øvrigt rigtig hyggelig) filmaften. Der duftede bare godt. Meen

Det her er, hvad jeg har brugt hele min formiddag på. Tysk aflevering! Som om jeg gad det, men det bliver nu skønt ikke at skulle lave den i løbet af ugen. Nu mangler jeg kun en lille smule tysk og drama, før jeg kan erklære mig lektiefri. 

I øvrigt får vi snart familiebesøg. Min farmors fødselsdag skal fejres, hvilket nok skal blive hyggeligt.

 

Første dag som 1.g’er

Første dag på BG gik rigtig godt! Jeg var ret nervøs, da jeg ankom til gymnasiet, men fandt ret hurtigt min klasse. Hver klasse skulle have en bestemt farve tøj på – min var lilla. Så det var nemt nok at finde. Efter en lille intro af Rektor, skulle vi hen til en søjle og sætte vores fingeraftryk med maling, for at symbolisere, at vi skal sætte vores præg på skolen. Derefter var der billeder, der skulle tages, inden vi til sidst kunne komme ud i klassen og få lidt beskeder. Her legede vi også navneleg. Min klasse virker rigtig flink; masser af piger, næsten ingen drenge. Jeg synes godt nok den er stor – 32 er mange mennesker samlet i ét lokale. Men vi skal nok få det sjovt. Til sidst var der rundvisning på skolen. De første par uger er intro-uger, og så starter undervisningen for alvor. Ihh, jeg glæder mig!

Last day of freedom

Eller, i hvert fald sidste aften. I morgen er den store dag, hvor jeg begynder i gymnasiet, og jeg tør godt sige, at jeg er en lille smule (meget) nervøs. Det bliver meget mærkeligt at skulle mødes med en helt masse nye venner, som jeg slet ikke kender endnu, men som bliver mine fremtidige bedste venner. De her mennesker, som jeg ikke har mødt endnu, kommer jeg til at opleve utrolig mange ting sammen med, og vi kommer til at dele alle disse gymnasie-oplevelser sammen.

Jeg har godt hørt, at gymnasiet er den bedste tid i livet, så derfor må klassekammeraterne jo naturligvis også blive meget vigtig for én. Jeg glæder mig nu også til at skulle gå i skole med nogen af mine allerbedste veninder – nogen af dem igen, andre for første gang. Og selvom vi ikke går i klasse sammen, er jeg sikker på, at vi nok skal rende ind i hinanden før eller senere.