Let’s try again

2.g er næsten ovre. I dag var sidste skoledag, og om præcis en måned kan jeg tage hul på en lang og velfortjent sommerferie. Det føltes som var det i går, at vi krammede goddag på en solfuld augustmorgen efter en lang sommerferie; glade for at se hinanden igen. Ja, 2.g er gået hurtigt. Alt for hurtigt. Vi går og glæder os til sommerferien i flere måneder, men alligevel var jeg lidt vemodig i dag, da jeg cyklede hjem fra skole for sidste gang (nej, jeg skal også til både årsprøver og eksamen, og der er et helt år næste år, men det føles alligevel sådan).

Men denne følelse af afslutning har jeg besluttet, at det er tid til at åbne for bloggen igen. Jeg tager hul på læseferien på mandag, og det bliver dejligt med et fristed, når det hele går lidt for meget op i eksamenslæsning. Jeg har ikke nogen speciel plan i hovedet. Ved ikke om der kommer mange eller få indlæg. Ved ikke, hvor længe det kommer til at holde. Men med et meget travlt år i vente, før jeg endelig kan sætte huen på hovedet næste sommer, glæder jeg mig til igen at have et sted og dele mine glæder, frustrationer, tanker og meninger om hverdagen og verden omkring os. Lad os se hvordan det går!

idasliv vol. 2

Velkommen tilbage!

Længe siden? Ja, jeg ved det. Jeg har haft super travlt i den første tid på gymnasiet, og derudover har jeg været i tænkeboksen angående bloggens fremtid. Nu er der så endelig kommet et resultat, som jeg er rigtig spændt på at dele med jer. Og med det vil jeg gerne introducere siden på ny:

Hej! og velkommen til idasliv. Jeg hedder som sagt Ida, er 17 år, og går i 1.g. Jeg er musikelsker med stort M, hvilket nok vil afspejles lidt i de mange videoer, der somme tider bliver postet. Her på bloggen kan du følge med i, hvad jeg går og laver i min lidt for travle hverdag. Derudover kan jeg godt lide at fundere over det jeg går og oplever, og generelt sætte spørgsmålstegn ved lidt af hvert. Det er især noget af det, som jeg regner med at skrive om i fremtiden. Hvad der ellers kommer til at ske herinde finder jeg ud af hen ad vejen.

Ellers er der vist ikke så meget at sige andet end tak fordi du kiggede forbi! Jeg håber at se dig herinde igen. (og især tak hvis du har hængt på i den lange pause jeg har været væk fra bloggen). (:

idasliv 1 år

idasliv fejrer i dag sin et-års fødselsdag. Det er præcis et år siden, at WordPress omsider blev installeret på bloggen, så jeg for alvor kunne gå i gang med at blogge. Og i den anledning synes jeg, at I skal have historien bag (selvom det ikke ligefrem er verdens længste).

Det hele startede i efteråret 2009, hvor jeg efterhånden manglede en mulighed for at skrive nogle tanker ned. Jeg har aldrig været den helt store dagbogsskriver, og jeg kunne egentlig også godt tænke mig, at der var andre der læste det jeg skrev. Jeg har altid gerne ville være forfatter, så blogging virkede som en god måde at starte på. Det, der for alvore satte min blogging-tid i gang, var en artikel i Vi Unge. Jeg havde nemlig ingen idé om, hvordan man gjorde det der med hjemmesider, så at læse så meget om det, var lige hvad jeg havde brug for. Kun få dage efter oprettede jeg en blogspot.com blog. Det tog mig lang tid at finde på et navn, og i starten hed bloggen I Love My Life. Ikke særlig personligt.

Det der med blogspot var også lige en tand for kompliceret til en begynder som mig (spørg mig ikke hvorfor, det hele er meget simpelt). Så jeg skiftede ret hurtigt over til en Windows Live blog. Navnet beholdt jeg dog stadig. Den blog havde jeg fra midten af november 2009, og jeg er faktisk ret stolt over den. Jeg skrev et indlæg næsten hver dag, og jeg lavede en helt masse julehalløj. Det irriterede mig dog rigtig meget, at hjemmesiden sluttede med spaces.live.com. Helt ærligt; hvem kan huske det? Og jeg ville jo gerne have andre til at læse bloggen. Sidens design-muligheder var heller ikke særlig gode, så jeg begyndte at kigge mig om efter en bedre mulighed for at lave en blog. Efter at have læst hvad andre bloggere brugte, og hørt mig lidt omkring (her må jeg takke min far for hjælpen til at starte idasliv.dk), faldt valget på one.com, som også har .dk domæner.

Og her starter idasliv.dk. Jeg fik domænet i julegave sidste år, og den 27. var WordPress installeret. Jeg var i gang med at blogge. Det første halve år skrev jeg mest om hvad jeg går og laver i hverdagen, og hvad jeg ellers lige havde lyst til at skrive om. Da jeg flyttede til USA gik bloggen desværre lidt i stå, mht hvad jeg gerne ville have lavet med den. Og sådan er det stadig. Jeg må nok se i øjnene, at jeg ikke får særlig meget tid, før jeg kommer hjem igen. Jeg vil gerne til at lære noget mere om hjemmesider, lave mine egne designs, ændre en lille smule på den slags indlæg jeg skriver, osv. Det tager bare meget lang tid alt sammen; tid som jeg, hvis jeg er heldig, får til sommer, eller som jeg måske aldrig får.

Jeg vil gerne benytte dagen til at sige tak til dem, der læser bloggen, og som kommer med kommentarer. Det gør mig altid meget glad med al den positive respons, jeg får. Jeg håber, at jeg på en eller anden måde kan få sat nogle tanker i gang (en gang imellem i hvert fald) eller kan gøre bare en lille-bitte forskel. Bloggen har i hvert fald gjort en kæmpe forskel i mit liv. Tusind tak, og tillykke med fødselsdagen!

Excited!!!

Rigtig mange har spurgt efter billeder. “Kan du ikke lige oploade nogen på Facebook eller noget?” har jeg efterhånden hørt rigtig mange gange. Og nej, det vil jeg ikke. Facebook kan ses af alle, og jeg gider ikke at have en masse billeder liggende, som alle og enhver bare kan gå ind og kigge på. Men jeg kan selvfølgelig også godt forstå, at I gerne vil se nogle billeder. Så her er en anden løsning: Et online galleri!

Jeg har oprettet et galleri på www.usa.idasliv.dk, hvor jeg vil forsøge at oploade nogle billeder en gang imellem. For at alle ikke kan se dem, skal man oprette en bruger, for at kunne se billederne, men det er heldigvis rigtig nemt. Man bruger sin email-adresse som brugernavn, og et selvvalgt password. Sådan opretter du en bruger:

  1. Skriv en mail, kommentar, sms eller lignende til mig, hvori du skriver den email, som du vil bruge som brugernavn (hvis du skriver en kommentar, udfylder du bare email-feltet med emailen, du vil bruge; på den måde er der ikke andre der kommer til at se den)
  2. Du modtager herefter en mail, hvori der er et link til galleriet.
  3. Når du klikker på linket, kommer der en side frem, hvor du kan registrere dig som bruger på galleriet, og vupti, så skulle du meget gerne have adgang til billederne.

 

Af hensyn til begrænset plads på siden, vil billederne, efterhånden som der kommer flere, blive taget væk fra siden, når de har været der et par måneder. Jeg kan ikke sige noget om hvor meget der vil blive opdateret, endnu, men jeg skal nok prøve at få lagt nogle op fra de første 1½ måned :)

Nyt tema

Så er der kommet et nyt tema op igen. Selv er jeg ret tilfreds med det; det passer meget godt til mig. Det andet var ikke helt godt, og jeg kunne ikke rigtig lide den måde det hele var på. Hvad synes I om det her?

Nyt tema

Tak for alle kommentarerne om det gamle tema! Og så er det blevet tid til det næste i rækken. Jeg kan godt lide farverne og noget af designet på det her, men der er ikke rigtig plads til alle de ting jeg gerne vil have på siden, så på den måde er det ikke helt godt. Jeg kan også godt lide farverne, som jo er lidt kraftigere end på det gamle. Hvad synes du?

Help please!

Som I nok har lagt mærke til er der kommet et nyt design op på siden. Som I nok også har lagt mærke til er det en mærkelig blanding af dansk og engelsk. Det er ganske enkelt fordi dette ikke er det endelige design, og det tager 100 år at få det helt tilpasset, så det gider jeg ikke, før jeg har bestemt mig helt.

Men siden det ikke er mig, der læser det her, er jeg heller ikke den eneste, der skal bestemme, hvilket design der skal bruges. Så vil DU ikke gøre mig den KÆMPE tjeneste at bruge to minutter på at tage stilling til, hvordan hver enkelt design virker for dig, og igen bruge to minutter på at skrive en kommentar med lidt respons til mig? Hvert design kommer til at være på siden i 1-3 uger, så du får tid til at danne dig et indtryk, og jeg skal nok komme med en lille reminder hver gang jeg skifter design :) Det vil bare være det bedste!

I det her design er det især den meget lyse farve, der bekymrer mig. Er det irriterende at læse, når det hele er så lyst? Og er det lidt for kedeligt? Skriv en kommentar med hvad du synes om designet, både det gode og det dårlige. Tak :D

(Du må også meget gerne skrive en kommentar om det gamle design; det kommer muligvis op til allersidst, hvis du ikke helt kan huske hvordan det så ud)

Overskrift?

Jeg ved seriøst aldrig hvad jeg skal kalde mine indlæg. Nogle gange overvejer jeg helt at droppe overskrifterne og bare gå direkte til indlægget, men jeg ved ikke, om det vil skabe en hel del forvirring, hvis man ikke kan se hvad indlægget handler om… Men på den anden side er man jo så nødt til at læse det hele :P

Weeeeekend

Jeg er faktisk blevet rigtig god til ikke at have så mange planer i weekenden :) Det eneste jeg havde planlagt i weekenden var arbejde og Body Vive. Jeg havde byttet mig til en vagt i musikafdelingen i dag, og det glædede jeg mig rimelig meget til, for det har jeg faktisk ikke prøvet før. Men der var ikke så meget at lave, at der var nogen der gad og sætte mig ind i tingene, så jeg tog bare en normal vagt i voksenafdelingen. Har man lov til at være lidt skuffet, når man havde glædet sig til at gå rundt i tre timer omgivet af cd’er og andet musik-halløj?? Så derfor hører jeg lige nu en masse musik! What a surprise :P Body Vive var lige så sjovt som sidst, og det var helt klart nemmere, for nu kunne man huske mange af tingene. Så jeg følte mig faktsik udlært i dag! Her til eftermiddag har jeg benyttet mig af mine manglende planer til at få læst lidt videre i New Moon. Jeg er kommet til det punkt, hvor jeg er begyndt at savne Edward, men den er faktisk bedre end jeg huskede den.

Nu har jeg ikke andet end lektier på programmet, og jeg tror snart ikke jeg kan udskyde det længere. Jeg er bare ikke i humør til at lave min engelsk synopsis og fremlæggelse-ting til eksamen. Jeg bliver jo nødt til at skrive alt det ned jeg skal sige, før jeg ved, om det passer med det i synopsisen. Mange timers arbejde… *Suk*

Jeg overvejer at sætte et nyt tema op på et tidspunkt, men jeg har ikke helt besluttet mig for, hvad det skal være for et og hvad det skal kunne, så hvis du har nogle kommentarer til det her tema vil jeg meget gerne høre dem. Hvad fungerer og hvad fungerer ikke på siden? Mangler der nogle funktioner? Bruger du overhovedet nogle af funktionerne? Smid en kommentar :)