Når man taler om solen…

Jack Kerouac - On The RoadFor en måneds tid siden læste jeg Jack Kerouac’s On The Road, og siden da har jeg stødt på navnet alle steder. Inden jeg læste bogen kendte jeg dårligt til ham, men nu hører jeg konstant om hvilken klassisk forfatter han er.

Og ja, han skriver virkelig godt. Jeg elsker hans måde at skrive på (den inspirerede mig faktisk til en engelsk stil), og hans beskrivelse af 50′ernes beat-generation er meget gribende og virkelig. Dét, at han skriver om sit eget liv, giver historien et pift, og man fristes helt til at tro, at han hedder Sal i stedet for Jack.

Men altså, han er en klassisk forfatter. Alle har læst et af hans værker. Alle kender til ham. I film, på tv, i annoncer om 1900-tallets store bøger, osv. For bare et år siden kendte jeg intet til ham, men i den sidste måned har jeg stødt ind i hans navn alle steder. Selv i Beverly Hills snakkede de om ham, og så sent som i dag så jeg en stak af hans bøger på tilbud til 40 kr. i boghandleren.

Jeg vil helt sikkert anbefale at læse On The Road. Det er en genialt skrevet bog – lidt lang at komme igennem, svært engelsk, men helt sikkert det værd. Og er man ikke til bøger udkommer filmen i 2012 med blandt andre Kristen Stewart og Viggo Mortensen på rollelisten.

Billede hentet her

One thought on “Når man taler om solen…

  1. Uhh, ja; den skal jeg se! Har den ikke været lang tid undervejs?
    Nåh, men det kunne være, at man skulle overveje at læse bogen så.. :)
    (Godt indlæg; flere af den slags! Elsker at høre om hvilket musik, bøger, film osv. som du går rundt og interesserer dig for.. Man kunne jo blive inspireret!?)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>