Er tv noget værd mere?

Her den anden dag faldt snakken på hvorvidt man kunne se tv2 efter jul. Som bekendt bliver det jo en betalingskanal, hvilket jeg er ret skuffet over. Men så var det, at jeg fik tænkt lidt over mit tv-forbrug.

Hvis jeg kigger på en helt almindelig uge, ser jeg egentlig ikke særlig meget fjernsyn. Mest fordi jeg ikke har så forfærdelig meget tid, men også fordi der stort set aldrig er noget i tv, der er værd at kigge på. Jeg ville til hver en tid sige, at jeg ser mest tv2, men hvor meget ser jeg egentlig? Beverly Hills og Friends hver eftermiddag? Dem kunne jeg sådan set bare se på dvd. Vild Med Dans fredag aften? Jeg er stort set aldrig hjemme alligevel. En film lørdag aften? For det meste gider jeg ikke at se dem.

Jeg synes efterhånden, at tv er blevet så ringe, at jeg ikke gider at spilde min tid på det. Der var engang, hvor DR1 sendte gamle, danske film lørdag aften, hvilke var hyggelige at kigge på. Men nu: Barnaby! Hvem (undskyld mig) gider at se det? Der kommer ikke engang noget godt mellem 20 og 21 på hverdagsaftener mere. Det hele er blevet lavet om til åndssvage talentshows, som bliver genudsendt 117 gange. 

Jeg ved godt, at tv skal spare ligesom alle andre, men kunne de måske ikke spare på andre måder? Ved at sænke kvaliteten så meget, at man ikke gider at se på det mere, lyder ikke som en god spareplan i mine ører. Og da slet ikke, når tv2 skal være betalingskanal. Jeg tror egentlig, at ret mange ville vælge den fra, fordi der ikke er noget at se på.

Har vi så overhovedet brug for tv-kanaler? Vi kan læse nyheder online, se film på dvd eller leje dem på nettet, google alt det vi vil vide. Svaret ligger i luften, at det har vi ikke, men alligevel fristes vi til at skrige JA med høj ryst. Tv samler familien. Det er her vi mødes om aftenen efter en lang dag. Her vi kobler af og samler så tilpas mange gab sammen, at vi kan tillade os at gå i seng. Og ikke mindst her vi ser en masse nyttige ting, som vi ikke vidste vi havde brug for at vide. Men kunne vi ikke lige så godt lave noget andet?

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>