Er det tid til lidt forandring?

På en hurtig rundtur rundt i klasserne på gymnasiet, vil jeg tro, at ca. 9 ud af 10 ikke har tid til at lave alle deres lektier. Bevares, de fleste kunne sagtens få tiden, men hvis man også skal have et socialt liv, dyrke sport, spille musik og klare sig igennem diverse afleveringer (og i øvrigt de fornødne ting som spise og sove) er dagen altså ved at være gået, inden man får tid til lektierne.

Det var så her jeg tænkte, at der muligvis er et eller andet galt med den måde, det hele er skruet sammen på. Hvis vi får så mange lektier for, at vi ikke har tid til at lave dem, hvad er så pointen med at give dem for? For at nå hele pensum igennem, ville den kloge lærer muligvis svare. Men er der så ikke noget galt med pensum? Hvis vi alligevel ikke har tid til at lære hele pensum, skulle man så ikke lave det lidt mindre? Jo, vi ville ikke lære lige så meget, men måske ville vi lære det, vi kan, meget bedre. Og måske, bare måske, ville vi slet ikke have behov for at kunne de ekstra unødvendige ting, som lærere prøver at banke ind i hovederne af os (*host* trekanter *host*)

One thought on “Er det tid til lidt forandring?

  1. For at lyde total gammelkoneagtig – Hvis man virkelig i bogstaveligste forstand mener at man ikke har TID til sine lektier, sådan helt alvorligt, i skolen eller gymnasiet, så bør man nok lige overveje en ekstra gang hvilket job man tager. For tro mig, man får ikke mere tid, med alderen. ;)

    Jeg vil vove den påstand at de fleste burde have tid til både lektier og afleveringer uden problemer, hvis de ellers tog sig sammen i god tid, organiserede deres lektietid lidt bedre og måske ikke behøvede drikke sig hjernelamme hver weekend, gå i biografen og på cafe både lørdag og søndag, og absolut skal se både Paradise og andre “vigtige” programmer om aftenen. :s

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>